Terug

Geen diploma' maar wil Ieren blauwe pas gaan halen ?

Jolanda crucq

Mijn zoon van 16 jaar wil erg graag in de beveiliging het liefste zijn blauwe pas halen waar kan ik hem daar voor opgeven ergens rond Tilburg hij heeft gaat op voor groene band krav maga traint veel liefst een opleiding niet op een roc school maar bij een bedrijf wie kan mij helpen 

 

Gr Jolanda crucq 


4 Antwoorden

Antwoord van Haarmans Installatietechniek

Ik zou u best willen helpen maar begrijp uw vraag niet helemaal.


Antwoord van Jolanda crucq

Mijn zoon van 16 wil graag de beveiliging in liefst portier of bij evenementen nu had ik bij een beveiliger gevraagd of er ergens een opleiding in Tilburg zit waar hij naar toe kan hij heeft geen diploma nu zei hij dat er iets bestond waar hij 1 dag theorie kon volgen en 3 dagen stage dat hij dan een blauwe pas kon gaan halen . Mijn vraag is dus waar kan hij dat ergens gaan volgen in de streek brabant

 

gr jolanda 


Antwoord van Haarmans Installatietechniek

Ik kan u hierniet verder mee helpen gezien wij deze dienst niet binnen ons brdrijf hebben.

u zou hiervoof meer bij securitas of G4s moeten zijn dit soort bedrijven  zijn hier hier groot in als serviancedienst wij doen alleen elektrotechnische beveiliging dus het aanleggen hiervan.

beide bedrijven doen in alarmopvolging.

succes.

met vriendelijke groet,

aaj. Tamse 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Gezien uw zoon 16 is adviseer ik hem het brugjaar beveiliging te gana doen bij het ROC. Om aan de deur te staan als horecaportier of als Event Sucurity Officer (ESO) bij evenementen heb je inderdaad een blauwe pas nodig. echter denk ik dat zijn leeftijd een grote beperking zal zijn. In de horeca mag hij namelijk vaak niet naar binnen, en een 16 jarige die zelf te jong is om binnen te mogen een ander weigeren zie ik ook niet zo snel goed gaan. 

Evenementenbeveiliging zou een optie zijn, echter is hij weer gezien zijn leeftijd beperkt inzetbaar wat betreft de ARBO wetgeving. hij mag immers niet na 23.00 uur ingezet worden, Gezien veel evenementen tot na die tijd duren wortd het voor een werkgever niet interessant om zo´n jong iemand aan te nemen.

Als uw zoon het brugjaar gaat doen haalt hij over twee jaar zijn diploma beveiliger MBO 2 en is hij overal inzetbaar, zowel als horecaportier, als evenementenbeveiliger als op objecten en in de retail.

 Succes met het vinden van een passende uitdaging.

Nadina Jahangier

operationeel manager
KNB Security Services