Beveiliging: geen kostenpost maar investering.

Bouwbedrijven, zorginstellingen, kantoorpanden, hotels, winkels: voor welke organisatie of instelling je ook verantwoordelijk bent, je wilt dat jouw personeel, jouw klanten en jouw eigendommen veilig zijn. Het inhuren van een beveiliger is daarvoor een goede oplossing. Aan het inhuren van een beveiliger zitten natuurlijk wel kosten verbonden. Echter, het inhuren van een beveiliger is geen kostenpost, maar een investering. Hoe dat zit lees je hier.

Beveiliging zorgt voor minder kosten aan diefstal en schade

Het inhuren van een beveiliger kan jouw bedrijf, instelling of organisatie veel kosten besparen. Werk je bijvoorbeeld in de bouw? Dan zorgt het inhuren van een beveiliger ervoor dat je geen kosten kwijt bent aan schade en vandalisme. Werk je in een winkel? Ook dan is het inhuren van een beveiliger een slimme investering. Een beveiliger voorkomt winkeldiefstal; dit kan jou als winkelier veel kosten besparen.

Meer productiviteit door focus op werk

Goede beveiliging zorgt niet alleen voor kostenbesparing door schade en diefstal te voorkomen, het levert ook concreet geld op. Goede beveiliging zorgt namelijk voor betere en veiligere werkomstandigheden. Dit zorgt voor meer productiviteit, omdat jouw personeel zich geen zorgen hoeft te maken over veiligheid en zich kan focussen op het werk. Dit is bijvoorbeeld het geval bij kantoorbeveiliging, maar zeker ook in de zorg.

Beveiliging voorkomt kosten door ziekteverzuim

Helaas zien we op verschillende plekken meer agressie onder bezoekers door de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19. Denk bijvoorbeeld aan winkelbezoekers die geen mondkapje willen dragen, of agressief worden wanneer je hen wijst op de noodzaak om afstand te bewaren.

Ook in verschillende zorginstellingen zien we deze vervelende tendens terug. Een deel van het zorgpersoneel krijgt zelfs te maken met fysiek geweld. Deze stressvolle situaties kunnen leiden tot meer ziekteverzuim onder het personeel. Het inzetten van beveiliging kan hierin een oplossing bieden. Beveiligers zijn namelijk getraind in het sussen van discussies en het voorkomen van fysiek geweld.

Beveiliging voorkomt kosten voor boetes

Run je een winkel? Dan moet je vanwege corona een deurbeleid instellen en naleven. Je mag maar een maximaal aantal personen in de winkel toelaten en je bezoekers moeten te allen tijde de anderhalvemeterregel kunnen waarborgen. Op het niet naleven van de regels liggen hoge boetes voor winkeliers. In het ergste geval kan je winkel zelfs worden gesloten.

Het naleven van deze regels is echter niet altijd gemakkelijk voor het bestaande personeel, zeker wanneer bezoekers agressief worden omdat niet iedereen het eens is met de regels. Ook in deze situatie biedt het inhuren van een beveiliger uitkomst.

Op December 11, 2020