Artikel afbeelding

Inbraak voorkomen? Het is eenvoudiger dan je denkt!

Met een alarmsysteem kun je een inbreker op heterdaad betrappen. Precies wat je van een alarmsysteem verwacht, maar natuurlijk wil je een inbraak liever voorkomen. Gelukkig zijn er, in combinatie met een alarmsysteem, nog veel meer manieren om je pand te beveiligen. Vaak is het zelfs eenvoudiger dan je denkt!

1. Verleng de tijdsduur

Inbrekers zijn bang om gepakt te worden. Ze gaan voor een maximale buit in een minimale tijd. Pas je maatregelen toe waardoor de tijdsduur toeneemt, dan is de kans groot dat een inbreker opgeeft. Je kunt de ramen en deuren bijvoorbeeld voorzien van SKG-gecertificeerd hang- en sluitwerk of extra beveiligde ruimtes creëren.

2. Sluit gelegenheid uit

De gelegenheid maakt de dief. Via openstaande ramen en losliggende opstapjes kunnen inbrekers gemakkelijk binnenkomen. Ook bureaus met waardevolle spullen zijn interessant. Ruim je alles netjes op en sluit je de ramen en deuren aan het eind van de dag, dan ziet je pand er voor inbrekers ineens een stuk minder aantrekkelijk uit.

3. Snoei het groen

Een bedrijfstuin is mooi, maar kan ook gevaarlijk zijn. Struiken en hagen vormen de perfecte verstopplek tijdens een inbraak. Beperk je de hoogte van het groen? Dan staan inbrekers bij het betreden van je terrein gelijk vol in het zicht. Goed blijven snoeien dus!

4. Weet wie binnen zijn

Inbrekers gaan soms een pand binnen om vooronderzoek te doen. Houd de entree daarom goed in de gaten. Richt bijvoorbeeld een balie in waar bezoekers zich kunnen aanmelden. Zorg er daarnaast voor dat bezoekers altijd door iemand worden opgehaald en begeleid, zodat ze niet zelf door het pand dwalen.

5. Stel gegevens veilig

Spullen kun je vervangen, maar belangrijke documenten niet. Staan ze in een kast, dan grist een inbreker ze zo mee. Kies je ervoor om de documenten in de cloud te bewaren, inclusief betrouwbare back-up, dan verklein je het risico op verlies tot een minimum.

6. Creëer mist

Komt een inbreker, ondanks alle maatregelen, toch binnen? Dan biedt de mistgenerator uitkomst. Binnen een paar seconden ziet de inbreker geen hand voor ogen meer. Waardevolle spullen, maar ook de uitgang, zijn dan ineens een stuk moeilijker te vinden.

Op December 12, 2019