Artikel afbeelding

Ga met een gerust hart op reis en beveilig je huis met deze tips

Je zal de zin ‘Inbrekers gaan niet op vakantie” de afgelopen maanden vast eens gehoord hebben. Terwijl de meeste Nederlands zich klaar maakten om in binnen- of buitenland te genieten van het mooie weer, stonden de inbrekers bij wijze van spreken met hun rugzak klaar om jouw huis leeg te halen. Om te voorkomen dat jouw huis leeg gehaald wordt, tijdens de vakantie of een weekend weg, in dit artikel een aantal tips om je huis goed te beveiligen.

Bekijk de situatie rondom je huis

De eerste stap: bekijk de situatie rondom je huis. Waar zitten eventuele zwakke plekken? Kunnen inbrekers via een aanbouw, een schutting of een losstaande vuilnisbak op de eerste of tweede verdieping van het huis komen? Zorg dat ook daar alle ramen dicht zijn en goed hand- en sluitwerk hebben.

Ga op zoek naar kwalitatief goede sloten

Goed hand- en sluitwerk is door heel het huis essentieel. Het is de beste en meest effectieve manier om inbrekers buiten de deur te houden. Over het algemeen houdt een inbreker na 1.5 minuut op met proberen. Een slot dat er voor zorgt dat een inbreker langer bezig is Goede sloten zijn te herkennen aan het politiekeurmerk ‘Veilig wonen’.

Let op het ‘Politiekeurmerk Veilig Wonen’

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een veiligheidsinstrument dat bijdraagt aan de sociale veiligheid in en rond woningen, wooncomplexen en buurten en wijken. De kans dat een gelegenheidsinbreker jouw woning links laat liggen, is twee keer zo groot als de woning voldoet aan de eisen van het PKVW. Voor meer informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen klik je hier.

Overweeg een alarmsysteem

Mocht je echt heel waardevolle spullen in huis hebben liggen dan is het een idee om te kijken naar een alarmsysteem. De keuze hierin is erg ruim. Van goedkoop tot erg prijzig en met of zonder beveilingscamera. Er zijn zelfs alarmsystemen die een rechtstreekse verbinding hebben met je telefoon door middel van een app. Wat het beste bij jouw situatie past hangt af van verschillende variabelen.

Op August 16, 2018