Beveiliging tegen woninginbraken

Hoe doen ze het? Inbrekers passen vele trucs toe om woningen binnen te komen. Van de ‘babbeltruc’ tot het forceren van raamkozijnen met een eenvoudige schroevendraaier. Het beveiligingscentrum is, in samenwerking met het CCV, een onderzoek gestart naar de werkwijze van inbrekers bij woninginbraken.

Babbeltruc

Uit het onderzoek blijkt dat overvallers nog steeds vaak eenvoudig binnenkomen omdat bewoners zelf de deur opendoen. Het logische advies: "Open niet zo maar de deur. U kunt eenvoudig gebruik maken van een spion in de deur of een deurketting en goede sloten. Vertrouwt u het niet? Maak de deur dan niet open.

Cilindertrekken

Inbrekers maken de laatste tijd vaak gebruik van zelfgemaakt of professioneel gereedschap om sloten te openen door de cilinder uit het slot te trekken. De Richtlijn PKVW van 2011 is na deze constatering aangepast.

U voorkomt deze inbraken door het monteren van cilinders die zijn bestand tegen deze werkwijze. Ook veiligheidsbeslag met anti-kerntrekbeveiliging beschermt tegen kerntrekken. Kaba veiligheidscilinders zijn bestand tegen deze manier van inbreken.

Verklein kans op inbraak met goede montage

Bij een rijtjeswoning in Veenendaal heeft men onlangs geprobeerd met behulp van een schroevendraaier het draairaam aan de achterzijde van de woning te forceren. De twee gecertificeerde raamboompjes hielden stand. De verlichte achterdeur werd dermate lang aangevallen dat de naaldhouten kozijnstijl het begaf. Achteraf werd geconstateerd dat de sluitkom van het hoofdslot niet correct gemonteerd was.

De woning was in de avond donker achtergelaten. Twee daders van 16-17jr. werden kort na hun daad aangehouden, dankzij de oplettendheid van de buren.

Wilt u uw huis goed beveiligen tegen inbraak? Gebruik SKG® gekeurde sloten en zorg ervoor dat deze goed gemonteerd worden. Met een paar spaarlampen voorzien van een tijdsklok houdt u uw woning verlicht als u er even niet bent.

Op April 18, 2012